Soorten beugels – Tandheelkundig Centrum – Kortgene

Soorten beugels

Vaste beugel

Vaste beugel

Deze beugel bestaat uit brackets die op de tanden worden geplakt waarin een flexibele draad wordt gezet die de scheve tanden in een rechte stand zet. De draad wordt vastgezet met gekleurde elastiekjes. De draad, die door de brackets loopt zorgt ervoor dat je tanden geleidelijk gaan verschuiven door kracht uit te oefenen op de tanden. Je tanden komen door deze beugel iets losser in de kaak te staan waardoor ze  verschoven kunnen worden.


Invisalign

Invisalign

Invisalign is een doorzichtige beugel waarmee de tanden vrijwel pijnloos verplaatst kunnen worden, zonder dat iemand het ziet! Kijk voor meer informatie hierover onder Invisalign.

 


Plaatbeugel

Plaatbeugel

Een plaatbeugel is een uitneembare beugel en wordt zoals een expansieplaat of plaat met tonghekje. De beugel kunnen tanden niet individueel verplaatsen.
Een plaat wordt soms ook gebuikt als retentie apparaat, na de actieve beugelbehandeling.

 


Buitenbeugel

Buitenbeugel

Een buitenbeugel wordt gebruikt om de overbeet te verminderen en ruimte te maken in de bovenkaak. Je krijgt hierbij ringetjes om een van de achterste kiezen boven. De buitenbeugel hoef je alleen ’s avonds en ’s nachts te dragen.

 


Activator

Activator

Een activator wordt gebuikt tijden de groei om de kaakgroei te beïnvloeden. Dit kan nodig zijn voor het plaatsen van een uitneembare beugel ter beïnvloeding van de kaakgroei. Deze beugel moet dag en nacht gedragen worden, behalve tijden het eten.